Den starkaste förändringskraften naturen känner,

är en grupp människor som sammarbetar mot


ett gemensamt mål. - Margaret Mead







lördag 14 augusti 2010

Sagt om... (1) Välfärdens frihetskränkning

En prioritering av välfärd över äganderätten innebär att någras arbete ska tillgodose andras önskemål, istället för deras egna. Frihetsinskränkningarna som krävs för lika utfall, de som slentrianmässigt kallas rättvisa, i själva verket är djupt orättvisa. Skatter och restriktioner straffar människor för att de gör bruk av medfödda förmågor och talanger, bara för att andra inte har dem, eller väljer att inte utveckla dem. Bara genom att motarbeta människors begåvning, framgång och prestationer kan ett samhälle göras ekonomiskt jämlikt på politisk väg. Det är varken moral eller rättvisa (Ayn Rand)

I övrigt tycker jag,
precis som David Nyström att gammaldags katederundervisning skulle nog funka hyfsat utan att elever behöver visa sitt ansikte, men nutida pedagogik lägger större vikt vid grupparbeten och att elever samarbetar med varandra, inte bara lyssnar på en lärare. Den viktiga personliga, psykologiska kontakten mellan lärare och elever och mellan elever i grupparbete försvåras så kraftigt att det inte fungerar om någon bär burka eller niqab.

Och så min fråga:
Ska staten bestämma om det ska vara tillåtet eller förbjudet att bära burqa och niqab i skolan, eller ska man ha ett mer decentraliserat beslutsfattande?

Inga kommentarer: